מלאו פרטיכם וניצור איתכם קשר
שם ומשפחה:*
טלפון:*
דוא"ל:
הערות:

ממה להיזהר בעת הסכם ממון?

הסכם ממון הוא הנושא המדובר ביותר במוסד הנישואין הישראלי. למעשה, גם כאשר בני זוג נמצאים בייחד ללא נישואין, כידועים בציבור למשך תקופה ארוכה, ויודעים שהם עומדים להיכנס לכזו מערכת יחסים, שכוללת מגורים ושימוש ברכב משותף, מומלץ מאד להצטייד בכזה הסכם. כל זוג יכול לקבוע בעצמו מה יחולק למי, יש שיקבעו זאת על פי סוג הפריטים מראש, ויש שיעשו זאת על פי שייכותם לאחד מבני המשפחה. אם מישהו מסוים קנה פריט אחד ומישהו אחר קנה פריט אחר, הם יוחזרו לו ולא לבן הזוג האחר.
 

זכרו לעבור אצל הנוטריון לפני שמתחתנים

ההבדל בין מה שיקרה אחרי הנישואין למה שקרה לפניהם הוא שמים וארץ מבחינה משפטית. הסכם ממון שאתם עורכים צריך לעבור את אישורם של בית המשפט ובית הדין הרבני. בדרך כלל, מה שקורה הוא מחלוקת בין שני סוגי הערכאות הללו. על מנת שההסכם יתקיים כלשונו, ועל פי הכתוב בו, מומלץ מאד כי לפני הנישואין שלהם תאשרו אותו אצל הנוטריון. הסכם ממון חתום נוטריונית אינו ניתן לשינוי בערעור משפטי.
 

אל תפלו בסטטיסטיקה – אבטחו את הסכם הממון שלכם

הסכם ממון שלא טופל בידי נוטריון הוא הסכם שפותח פתח לשינויים. השינויים יתבקשו על ידי עורך דין בת הזוג, עורך דין בן הזוג, ועשויים להתקבל על ידי שופט ולהיפסל על ידי רב מבית הדין הרבני ולהיפך. ניתן מראש להשיג את הסכמת כל הצדדים ובכלל לא לדון במה שכתוב בהסכם, באמצעות פעולה פשוטה מאד, שמחלצת גם את בני הזוג עם המחלוקות הכי גדולות מתסבוכת משפטית: אישור הסכם ממון אצל הנוטריון.
 

עריכת הסכם ממון ואישורו
 

הסכם ממון נערך במשרדו של נוטריון ומאושר באמצעות חותמת שעווה נוטריונית. פירוש העניין הוא שהמסמך סגור ומה שכתוב בו צפוי להתממש כלשונו ללא יכולת ערעור משפטית. בשונה מכך, הסכם ממון רגיל שנוטריון לא חתום עליו, פרוץ לחלוטין להתערבות עורכי דין. במצב כזה, בדרך כלל ככל שמשרד עורכי הדין נחשב יותר ויקר יותר, יש לו יותר סיכויים לשנות את הכתוב במסמך לטובת הצד המיוצג. עורכי דינו יוכלו לטעון שהמסמך לא נכתב בכשירות הצד שנגדו טוענים, כי הוא לא היה מצוי באי כשירות נפשית או לדרוש מאותו צד אישורים רפואיים שלא נעים להשיג. הדרך היחידה לא להיות בסיטואציה כזו היא לבלום את אותם עורכי דין באמצעות אישור נוטריון של הסכם ממון.